- Jeg vil klart anbefale det til andre studerende

14. december 2023, kl. 10:20

Frederik Taastrøm er på nippet til at kunne færdiggøre sin uddannelse som maskinmester efter et 10 uger langt praktikforløb hos multiforsyningsselskabet Vestforsyning.

Hvor går man hen, hvis man godt kan lide stærkstrøm og ikke mindst dimensioneringen af samme?

Vestpå, lyder svaret fra 27-årige Frederik Taastrøm, som i midten af januar kan kalde sig maskinmester.

Det er i hvert fald der, hans uddannelse på Aarhus Maskinmesterskole slutter, og ”det virkelige liv” begynder.

I den unge østjydes tilfælde er det dog ikke helt korrekt. Han har nemlig fået lov at smage lidt på virkeligheden i et 10 uger langt praktikforløb hos Vestforsyning i Holstebro.

- Jeg har været i bachelorpraktik, fortæller Frederik Taastrøm, som privat bor i Skødstrup ved Aarhus og derfor har haft et pendlerværelse i Holstebro.

- Det var et skræddersyet projekt, jeg kunne få her, og så må man jo flytte sig efter det. Jeg bød ind med, hvad jeg gerne ville vide mere om og arbejde med, og så blev der fundet en opgave, som passede til det.

Projektet, der ender i en bachelorrapport, er en del af 9. og sidste semester på maskinmesteruddannelsen.

Den konkrete opgave

At det lige blev Vestforsyning, Frederik Taastrøm søgte til, handlede primært om, at han gerne ville undersøge stærkstrøm og dimensionering af elektriske anlæg inden for stærkstrøm.

- Man kunne rigtig få lov at få fingrene i det og samtidig få et indblik i, hvordan den verden er, siger den kommende maskinmester, som holdt til i afdelingen for el og belysning.

- Der sidder maskinmestre i mange af afdelingerne, så jeg har også hørt, hvad der foregår i kraftvarmesektoren, vandforsyningen og inden for spildevandsrensning.

Frederik Taastrøms opgave blev helt konkret at undersøge, hvordan man kan lave en udbygning af elnettet for en større erhvervskunde, som havde spurgt til det.

- Altså elforsyningen til det anlæg med transformer og kabler og så også kigge lidt ind i, hvad det koster, forklarer han.

Her blev folkene i afdelingen hos Vestforsyning spurgt til råds, der blev indhentet viden hos eksterne eksperter, og den konkrete kunde blev inddraget.

Alt sammen for at kunne nå en tilfredsstillende løsning for alle parter.

Altid en åben dør

- Det har været fedt at få lov at være med i et ”virkeligt” projekt og se, hvordan det foregår. Det har været rigtig givende, fortæller Frederik Taastrøm:

- Det gør det bare lidt sjovere, at man faktisk kan ringe til kunden og spørge, hvad de siger til det, og så har du jo ansvaret for at komme med en reel løsning, som Vestforsyning forhåbentlig kan bruge til noget.

Frederik Taastrøm lægger ikke skjul på, at han flere gange i løbet af de 10 uger er blevet udfordret både personligt og fagligt.

- Jeg har altid kunnet spørge, hvis jeg var i tvivl om noget. Der var altid en dør åben, og jeg synes da, jeg er blevet meget klogere på det her.

Mere afklaret rent jobmæssigt vil Frederik Taastrøm også sige, han er nu.

- Jeg interesserer mig for udbygningen af grøn energi og synes, det kunne være spændende at arbejde med udbygningen af elnettet, som der er massivt behov for, forklarer han:

- Det kunne jeg få lov at kigge ind i her og kradse lidt i overfladen for at se, om det er en spændende sektor. Det er det, og derfor vil jeg gerne gå den vej.

Konklusionen er derfor entydig efter de 10 uger hos Vestforsyning.

- Jeg vil klart anbefale det til andre maskinmesterstuderende. Forsyningsbranchen er helt generelt en spændende branche, hvor der sker rigtig meget, siger Frederik Taastrøm:

 - Det går rigtig stærkt, og det er fedt at se og være en del af.

 

LÆS OGSÅ OM VORES TRE NYE ELEVER HER